"Du Pic De Pioulou"

Pyreneese Herders - Bergers Des Pyrénées - Pyrenean Sheepdogs

Klein in gestalte, licht in gewicht maar een maximum aan hond en energie ! Leeft voor zijn baas en familie, geef hem zijn ruimte, geef hem zijn vrijheid en jullie zullen vele jaren een trouwe vriend hebben !

Bedankt voor je bezoek!

Met deze website willen jullie laten kennis maken met onze honden en onze familiale fokkerij van Pyreneese Herders "Du Pic De Pioulou". Sinds 1991 hebben deze kleine, energieke herdertjes ons hart gestolen. De eerste 5 jaren genoten we met onze honden van de gehoorzaamheids- en agility trainingen. We deden de nodige kennis op om zo meer inzicht te krijgen in het "hondenleven". Ook werden de eerste stappen in de shows gezet. Daar bleven de successen niet uit ....

Vandaar besloten we in 1996 ook eens een nestje te fokken. In een familiale sfeer en omgeving proberen we een evenwicht te zoeken in schoonheid en karakter met daaraan nog eens het sociale aspect gekoppeld. De pyreneese herder is door de jaren heen een echte familie- en huishond geworden. Door het kleinschalig fokken kunnen we ten alle tijde de pups voldoende opvolgen en verzorgen, hen voorbereiden voor een nieuw leven bij de toekomstige baasjes. Onze pups hebben allemaal een officiële Sint-Hubertus Stamboom, zijn gechipt,hebben een europeese gezondheidspaspoort,zijn ontwormd en krijgen bij vertrek ook een startpakket Eukanuba puppyvoeding mee. De ouderdieren worden met zorg gekozen en hebben ook de nodige attest voor foktoelating, het DNA certificaat, ook worden de heupen geröntgend worden de knieën getest op luxatie. Naast het volgen van de fokkerscursus van Sint-Hubertus, namen we ook deel aan enkele cursussen aangaande voedingskennis, gedrag bij de hond, massage en T-touch bij de honden, alsook aromatherapie voor honden.y font, size, line height, color and more by highlighting part of me and selecting the options from the toolbar.

We hopen met deze site jullie interesse in dit ras te kunnen wekken, het is een nog wat minder gekend ras. Daar dit kleine herdertje compact en zeer op zijn vrijheid gesteld is, is het een hond die bij sportieve,actieve mensen past, het is de ideale wandelpartner, die zijn baasje of gezin als zijn "God" beschouwd en er ook alles zal voor doen. Hij vraagt een consequente opvoeding met de nodige beweging. Daarnaast is hij makkelijk in de omgang met andere honden en dieren, maar bij sommige zit het herdersinstinct er nog goed in, dus uitkijken bij weides waarin schapen of koeien staan... want misschien wil hij daar zich eens uitleven ! Mede door zijn gestalte kan hij makkelijk mee in de wagen en op vakantie !

Daar wij slechts van tijd tot tijd een nestje hebben, werken wij met een vrijblijvende reservatie lijst !

We staan ook ter beschikking met raad en info omtrent dit ras, heeft u een vraag, laat het niet na ons te contacteren. 

Veel plezier met het ontdekken van onze honden en dit mooie ras.

Ch. Kesha & Ch. Kline

Du Pic De pioulou

Ch. Kline Du Pic De Pioulou

@ work

Diamant Du Pic De Pioulou

& Puppy's